Sóc només pols, però em penso estrella.

divendres, 5 de setembre del 2008

Amadeu Casellas deixa la vaga de fam


El grup de suport a Amadeu Caselles d'Osona té el goig de fer-vos saber que avui, 5 de setembre, després de 76 dies de vaga de fam, Amadeu Casellas ha posat fi a la seva protesta, que amenaçava greument la seva vida.


Avui, el Síndic de Greuges de Catalunya ha visitat l’Amadeu a l’Hospital Penitenciari de Terrassa i li ha promès:


1. Que quan s’hagi recuperat de la vaga de fam li donaran permisos.

2. Que després dels permisos li atorgaran el que el reglament de règim penitenciari coneix com a 100.2, i que és un tercer grau restringit.

3. Que després se li concedirà al tercer grau.


Demà es manté la caminada des de l’estació de RENFE de Terrassa (centre) a l’Hospital Penitenciari, que surt a les 11 del matí. El mateix Amadeu farà un comunicat, que es llegirà a la concentració davant de l’hospital.


Des del grup de suport a Amadeu Casellas d'Osona considerem que aquesta victòria (parcial) és fruit de les mobilitzacions populars, malgrat que no estan regalant res a l'Amadeu, i el procediment que li han promès és el normal.


Volem denunciar també enèrgicament, però, que les autoritats penitenciàries i polítiques de Catalunya han permès que la vaga de fam arribés als 76 dies, amb tot el risc i patiment que això ha comportat al propi Amadeu i als seus familiars. Cal no oblidar que hi poden haver seqüeles, i que la recuperació serà llarga...


Anunciem també que no dissoldrem el grup de suport, i que vetllarem perquè es compleixin totes i cada una de les promeses fetes a Amadeu.


Us esperem tots, demà, davant de l’Hospital Penitenciari de Terrassa, per tal d’escoltar, de primera mà, les paraules d’Amadeu Casellas.


Però queden molts altres Amadeus a les presons. Continuarem denunciant les injustícies que pateixen cada dia, i continuarem reclamant la seva llibertat.


La lluita continua!